(+34) 934 990 648 (24h)
info@hvdesvern.com
Carrer Roquetes, 6 – 08960 Sant Just Desvern
HVD-logo-blanc

Equip

Els cuidem com ho faries tu

Xavier Totusaus Calvé

Fundador i Veterinari Especialista en Traumatologia, Oftalmologia i Neurologia

Des de l’obtenció del postgrau en ortopèdia, traumatologia i cirurgia espinal emès per la facultat de medicina de Barcelona, es va especialitzar en ortopèdia i traumatologia veterinaria, especialment en la cirurgia y la artroscòpia, així com en la cirurgia de columna. 

El 1996 va fundar l’Hospital Veterinari Desvern i des de llavors ha continuat impulsant el seu creixement. A més, és fundador del IVOT, l’Institut Veterinari d’Ortopèdia i Traumatologia. 

Assisteix a multitud de formacions en el seu àmbit, és ponent en conferències veterinàries i ha sigut professor en diferents cursos, tant a Espanya com a l’extranger, des de fa més de 10 anys.

 

Formació

 • Llicenciat en Veterinària per la UAB (1990)
 • Director de l’Hospital Veterinari Desvern des del 1996.
 • Diplomat en patologia i cirurgia ocular per la UAB (1990)

Associacions

 • Membre fundador de l’IVOT
 • Membre de l’ESVOT.
 • Membre del SETOV.
 • Membre fundador de SEFEX.
 • Membre fundador de la fundació Garcia Cugat

Certificacions

 • Director d’instal·lacions de radiodiagnòstic (1995)
 • Col·laborador en l’organització de les primeres jornades medicoveterinàries d’ortopèdia i traumatologia
 • Participació en la creació del primer banc d’ossos i teixits tous per a veterinària a Espanya (1993)
 • Cirurgià del departament de cirurgia experimental de la Ciutat Sanitària de la Vall Hebron durant dos anys

”La grandesa d’una nació pot ser jutjada per la manera de tractar als seus animals.”

Gandhi

Coneix la resta de l’equip

Susana Rodríguez

Veterinària Especialista en Medicina Interna i Dermatologia

És una de les veterinàries amb més experiència d’aquest centre. Després de 27 anys dedicada a la clínica veterinària, seguix estimant aquesta professió com el primer dia. Continua sent un repte diari per a ella intentar arribar a un diagnòstic i trobar la millor solució per a cada pacient. 

Està especialitzada en medicina interna amb un gran interès en la branca de la dermatologia. Addicionalment, és la responsable del servei d’Ecografia de l’hospital. 

Formació:

 • Llicenciatura en Veterinària
 • Màster d’Ecografia Abdominal de Petits Animals

“La medicina cura el ser humà. La veterinària cura a la humanitat.”

Louis Pasteur

Carolina Sadurní

Gerent i Veterinària del Servei de Cirurgia i Medicina Interna

Després de finalitzar el grau en Biotecnologia, va iniciar els estudis en Veterinària. Tot i que va començar amb la clínica equina a l’estranger, la seva carrera s’enfoca actualment en la medicina d’animals de companyia. 

Es considera una persona dinàmica i ambiciosa amb grans capacitats comunicatives. Entusiasta del quiròfan però també dels números, és la gerent de l’Hospital Veterinari Desvern i una de les nostres cirurgianes i internistes. 

La seva dedicació i professionalitat li van brindar l’oportunitat de dirigir el centre i estar a càrrec de tot l’equip, el motor de l’hospital.

Formació:

 • Graduada en Veterinària
 • Graduada en Ciència i Producció Animal
 • Graduada en Biotecnologia

“Parlem per ells, diem tot allò que no poden dir.”

Carolina

Cristian Mesa

Veterinari Especialista en Traumatologia i Neurologia

Comença la seva formació durant la carrera com a alumne intern del departament de cirurgia i traumatologia. Va continuar la seva formació tot realitzant un internat d’especialitat en un hospital de referència a Sevilla. 

Actualment, exerceix la seva especialitat durant l’horari de tardes a l’hospital i en altres clíniques i hospitals de referència durant els matins.

Formació:
 • Grau en Veterinària DVM
 • GPCert Small Animal Surgery

“Els dinosaures no van anar mai al veterinari i mira el que els va passar… ”

Cristian

Sofía Carid

Veterinària Especialista en Oncologia i Medicina Interna

Després de diversos anys dedicada a la clínica de petits animals, descobreix el paper crucial que té la branca de la oncologia dins del sector de la veterinària i la poca importància que en algunes ocasions se li atorga. 

Tot això la va conduir a enfocar la seva carrera professional cap aquesta especialitat i actualment és la nostra responsable del Servei d’Oncologia de l’hospital. També forma part de l’equip d’internistes de l’hospital i dóna suport a l’àrea de quiròfan duent a terme la major part de cirurgies oncològiques.

Formació:

 • Grau en Veterinària (Universidad de León)
 • Postgrau en Oncologia Clínica Veterinària

 • Master d’Urgències Veterinàries i Quiròfan

“Respetar a los animales es una obligación. Amarlos es un privilegio.”

Anónimo

Ferran Simón

Veterinari del Servei de Traumatologia i Cirurgia

Graduat en Veterinària per la Facultat de Veterinària de l’Universitat Autònoma de Barcelona amb més de 5 anys fent pràctiques extracurriculars a l’hospital. Té especial interès en l’area de traumatologia i cirurgia, raó per la qual s’està formant en aquestes dues especialitats.

Actualment cursa un màster en Cirurgia de Petits Animals per la ISVPS (International School of Veterinary Postgraduate Studies) i ha participat com a investigador en un estudi de tractament amb cèl·lules mare de osteoartritis canina.

Formació:

 • Grau en Veterinària (Universitat Autònoma de Barcelona)
 • Postgrau en Cirurgia de Petits Animals

“El dolor és el mateix per a nosaltres que per a ells; el problema és que no es poden ajudar a ells mateixos.”

Ferran

Antonio Alía

Veterinari del Servei de Medicina Interna, Hospitalització i UCI

Les seves àrees d’interés són la cirurgia i la traumatologia de petits animals, sent aquests dos camps cap on vol especialitzar-se. 

S’identifica com a una persona apassionada per la seva feina i mostra sempre una gran predisposició per aprendre. A dia d’avui continua amb la seva formació, assisteix a diferents cursos per tal d’actualitzar i ampliar els seus coneixements. Ha realitzat diferents pràctiques i estàncies en hospitals de referència com el Hospital Veterinario Anicura Aitana.

Formació:

 • Grau en Veterinària
 • Postgrau en Cirurgia de Petits Animals
 • Curs de Medicina d’Urgències i Cures Intensives 

“Degudament entrenat, el ser humà pot arribar a ser el millor amic del gos.”

Lord Byron

Xavier Fernández

Veterinari d’Urgències, Hospitalització i UCI

Comença la seva carrera professional com a biòleg especialitzat en zoologia i biodiversitat. Ha participat en diferents projectes en centres de fauna i ha format part de programes d’investigació sobre salut animal en col·loaboració amb l’Universitat Autònoma de Barcelona. 

Forma part del nostre equip de medicina d’urgència i hospitalització i és el responsable de patologies infeccioses del centre. S’encarrega de gestionar patologies víriques i bacterianes que poden suposar un risc per a latres animals o inclús persones. 

Formació:

 • Grau en Veterinària
 • Màster en Etologia Aplicada
 • Màster en Medicina i Cirurgia d’animals exòtics
 • Grau en Biologia
 • Grau en Ciència i Producció Animal

“Algunes persones parlen als animals, però pocs són els que els escolten.

A. A. Milne 

Xavier Fernández

Veterinari d’Urgències, Hospitalització i UCI

Comença la seva carrera professional com a biòleg especialitzar en zoologia i biodiversitat. Ha participat en diferents projectes en centres de fauna i ha format part de programes d’investigació sobre slaut animal en col·laboració amb l’Universitat Autònoma de Barcelona. 

Forma part del nostre equip de medicina d’urgència i hospitalització i és el responsable de patologies infeccioses del centre. S’encarrega de malalties víriques i bacterianes que poden suposar un risc per a altres animals o inclús persones. 

Formació:

 • Grau en Biologia 
 • Grau en Veterinària

“Salvar a un animal no cambiará el mundo, pero sí cambiará el mundo de ese animal. ”

Xavier

Patricia García

Veterinària d’Urgències, Hospitalització i UCI

Ha realitzat diferents estades i pràctiques a nombrosos hospitals de referència com Ars Veterinària, Hospital Veterinari Canis Mallorca. A més, desenvolupa la seva formació continuada amb l’assistència a congressos d’àmbit tant nacional com internacional. 

Tot havent treballat ja en diferents hospitals veterinaris de renom, s’incorpora al nostre equip d’atenció d’urgències i cures intensives. Actualment cursa un postgrau en Medicina d’Urgències i UCI per a continuar aprofunditzant els seus coneixements en aquesta branca.  

Formació:

 • Graduada en Veterinària (UdL)
 • Postgrau en Medicina d’Urgència i Cures Intensives de Petits Animals

“Respetar a los animales es un deber de todos. Quererlos es un privilegio de pocos.”

Patricia

Miriam Dueñas

Responsable de Recepció

Fa més de 15 anys que es dedica al sector administratiu i a partir del 2011 va començar a formar part del nostre equip, i actualment és la responsable de l’àrea de recepció.

S’encarrega de l’atenció al client i de tota mena de gestions administratives i comptables de manera autònoma, ràpida i efectiva. A més, gestiona les tasques i temps de treball per facilitar el ritme de l’equip sencer.

“Treu el millor de cada moment i carpe diem. ”

Miriam

Rosana Bautista

Auxiliar d’Hospitalització i UCI

Forma part del nostre equip d’auxiliars des de fa més de 15 anys. Està especialitzada tant en quiròfan com en l’àrea d’hospitalització i UCI, tot i que segueix formant-se mitjançant cursos i assistències a diferents congressos per a continuar perfeccionants les seves habilitats. 

S’encarrega de la cura i el benestar de tots els pacients que arriben al nostre hospital amb tant amor i empatia que fa que se sentin com a casa. A més, dóna suport a les sessions de quimioteràpia del centre i participa en estudis d’investigació com a dispensadora de medicació.

“Els ulls d’un animal tenen el poder de parlar un gran llenguatge.”

Martin Buber

Carmen Abril

Auxiliar de Quiròfan i Responsable de Centres Referidors

Amb més de 20 anys d’experiència en màrketing i RRPP, la Carmen és un dels membres de l’equip més polivalent. 

Es va formar a CIM Formació com a Auxiliar Tècnic Veterinari, com a Tècnic especialista en animals exòtics i està en constant desenvolupament, formant’se de manera presencial, e-learning i assistint a congressos per a ATVs. 

S’ocupa de la comunicació amb els centres referidors i aten als nostres clients en més de 5 idiomes.

“La meva passió i empatia pels animals em va fer canviar de professió fa ja més de 10 anys. La millor decisió de la meva vida! ”

Carmen

Ana Aguilar

Auxiliar d’Hospitalització i UCI

Després de diversos anys en l’entorn laboral, es va decidir per estudiar el que sempre l’havia apassionat. Va cursar els graus d’Auxiliar Tècnic Veterinari i Auxiliar Clínic Veterinari. També s’ha format com a perruquera canina.

Va realitzar les seves pràctiques formatives al nostre centre i des de llavors forma part del nostre equip d’hospitalització. S’encarrega dels animals que queden ingressats a les nostres instal·lacions. 

Té interès en seguir especialitzant-se en l’àrea de Urgències i UCI. 

“No hi ha millor regal que la mirada d’un animal agraït.”

Anònim

Mireia Buliart

Auxiliar d’Hospitalització i UCI i Recepcionista

La Mireia Buliart és l’ATV d’urgències de caps de setmana. Va decidir estudiar auxiliar de veterinària perquè des de petita s’interessava pel benestar dels animals així com la infermeria. Va cursar les pràctiques al nostre centre i, finalment, va acabar formant part de la nostra plantilla. Actualment s’està formant en anatomia patològica i citodiagnòstic.

“L’única manera de fer una bona feina és estimar el que fas. ” 

Mireia