(+34) 934 990 648 (24h)
info@hvdesvern.com
Carrer Roquetes, 6 – 08960 Sant Just Desvern
HVD-logo-blanc

TRACTAMENT MULTIMODAL DE L' ARTOSIS

Què és l'artrosi en gossos?

L’artrosi, també coneguda com a osteoartritis, és una malaltia crònica que afecta les articulacions, causant dolor, rigidesa i disminució de la mobilitat. És una condició comú en gossos, especialment en races més grans i en aquells que han patit lesions o que tenen una predisposició genètica.

El nostre enfocament multimodal

El servei de traumatologia del nostre hospital s’enfoca en el tractament multimodal d’aquesta patologia, que és tan comú. Això implica una varietat d’intervencions terapèutiques dissenyades per abordar de manera integral els diferents aspectes de la malaltia. Aquest enfocament holístic se centra a alleujar el dolor, millorar la mobilitat i frenar el progrés de la malaltia.

Comprenent el dolor i les solucions.

1. Maneig del Dolor

El maneig del dolor és fonamental en el tractament de l’artrosi en gossos. Per això, es recorre a una varietat d’analgèsics, incloent antiinflamatoris no esteroides (AINEs) formulats especialment per a canins, anticossos monoclonals i teràpies més avançades.

2. Teràpia Física i Rehabilitació
La fisioteràpia i la rehabilitació tenen un paper fonamental en el tractament multimodal. Exercicis específics, massatges i tècniques de mobilització ajuden a mantenir la musculatura al voltant de les articulacions, cosa que alhora disminueix la càrrega sobre aquestes.

3. Dieta i Suplements
Una alimentació equilibrada i adaptada a les necessitats del gos artròsic és essencial.
Suplements com a condroprotectors (glucosamina i condroitina) i àcids grassos omega-3 poden ser beneficiosos per mantenir la salut articular.

4. Teràpies de nova generació
En situacions més crítiques o quan busquem aturar la progressió de la malaltia i fins i tot promoure la regeneració del cartílag danyat, contemplem tractaments més sofisticats, amb el propòsit de brindar un alleugeriment del dolor més prolongat i efectiu.