(+34) 934 990 648 (24h)
info@hvdesvern.com
Carrer Roquetes, 6 – 08960 Sant Just Desvern
HVD-logo-blanc

EL CÀNCER: UN DESAFIAMENT COMÚ

Cada pacient és una història

Oncologia en veterinària

T'acompanyem durant tot el camí

El diagnòstic de càncer en una mascota pot ser un moment devastador per a qualsevol propietari. Les emocions i les preguntes sense resposta poden fer que enfrontar aquesta malaltia sigui una experiència aclaparadora.

La importància d'un diagnòstic veterinari

Quan sospitis que la teva mascota podria estar enfrontant una malaltia com el càncer, és essencial buscar atenció veterinària immediatament. El teu veterinari realitzarà exàmens clínics i proves diagnòstiques, com ara anàlisi de sang, radiografies i ecografies, per confirmar el diagnòstic i determinar l’etapa de la malaltia. Un diagnòstic precís proporciona la base per a un tractament adequat.

L’oncologia veterinària es presenta com una alternativa, oferint opcions de tractament i cures especialitzades per a millorar la qualitat de vida dels pacients. 

L'oncologia veterinària: un suport fonamental

Quan s’estableix el diagnòstic de càncer a la teva mascota, el següent pas és explorar les opcions de tractament. L’oncologia veterinària se centra en el maneig de malalties canceroses en animals de companyia i ofereix una varietat de teràpies, incloent-hi:

Cirurgia: en alguns casos pot ser la clau per extirpar tumors malignes i aturar-ne la propagació

Radioteràpia: és una eina poderosa que s’utilitza per eliminar cèl·lules canceroses i reduir la mida dels tumors.

Quimioteràpia: tot i que aquesta paraula sovint genera preocupació, la quimioteràpia en veterinària s’adapta per minimitzar efectes secundaris i millorar la qualitat de vida de l’animal.

Immunoteràpia: aquesta forma emergent de tractament aprofita el sistema immunològic de l’animal per combatre el càncer.

Cures Pal·liatives: en alguns casos, es poden oferir cures pal·liatives per mantenir la comoditat i la qualitat de vida de la teva mascota durant el temps que li queda.

L'esperança a l'horitzó

Al camp de l’oncologia veterinària, l’esperança és una constant. Els avenços en investigació i tractament estan en constant evolució, oferint noves oportunitats per millorar la qualitat de vida de les mascotes afectades pel càncer. Amb latenció adequada i el suport dun equip veterinari especialitzat, moltes mascotes poden viure una vida plena i feliç fins i tot després del diagnòstic de càncer.

En conclusió, el càncer en mascotes és un desafiament que ningú vol enfrontar, però amb l’atenció d’un veterinari especialitzat en oncologia i el suport emocional adequat, és possible brindar a la teva mascota la millor cura possible i mantenir viva l’esperança pel camí cap a la recuperació. 

El teu company et necessita més que mai.