(+34) 934 990 648 (24h)
info@hvdesvern.com
Carrer Roquetes, 6 – 08960 Sant Just Desvern
HVD-logo-blanc

DOGSTEM®

El poder transformador de les cèl·lules mare

Liderant el camí en teràpies avançades

Projecte d'investigació científica al HV Desvern

El nostre equip està orgullós de poder anunciar la seva participació en un projecte de recerca científica per al llençament d’un nou fàrmac basat en cèl·lules mare per a tractar l’osteoartitis canina. 

El paper del veterinari en l’estudi d’investigació és fonamental per a la identificació i avaluació de pacients adequats per als assaigs clínics, la recopilació de dades clíniques crucials i el seguiment de la resposta dels animals al tractament amb cèl·lules mare. A més, els veterinaris també juguen un paper crucial en la supervisió de la seguretat i el benestar dels pacients durant tot el procés de recerca. 

Dos dels membres del Departament de Traumatologia i Ortopèdia han col·laborat en els estudis veterinaris de DogStem. 

 

Es tracta del primer i únic medicament registrar a la UE i al Regne Unit basat en cèl·lules mare per a tractar l’osteoartritis canina.

L’osteoartritis és una afecció degenerativa de les articulacions que afecta una varietat d’espècies, incloent-hi gossos, gats, cavalls i bestiar. Al llarg dels anys, els tractaments convencionals han proporcionat alleujament simptomàtic, però no han aconseguit abordar la causa subjacent de la malaltia. No obstant això, la teràpia amb cèl·lules mare s’ha convertit en un enfocament emocionant en la recerca científica, oferint una nova esperança per al tractament de l’osteoartritis en el camp de la veterinària.

Cèl·lules Mare: La Promesa d'una Revolució en la Teràpia Veterinària

Les cèl·lules mare són cèl·lules especialitzades amb la capacitat d’autorenovar-se i diferenciar-se en diversos tipus de cèl·lules. En el context de l’osteoartritis, les cèl·lules mare han sorgit com una eina potencialment poderosa per regenerar el teixit articular danyat. A mesura que la nostra comprensió de la biologia de les cèl·lules mare ha avançat, s’ha fet clar que aquestes cèl·lules tenen el potencial de canviar la forma en què abordem i tractem l’osteoartritis en animals.

Teràpia amb Cèl·lules Mare: Passos cap al èxit

Els investigadors han estat explorant diverses fonts de cèl·lules mare per al tractament de l’osteoartritis en animals, incloent-hi les cèl·lules mare mesenquimals, que poden obtenir-se de la medul·la òssia, el teixit adipós i altres llocs com el cordó umbilical. Aquestes cèl·lules han demostrat ser efectives en la regeneració del cartílag i en la reducció de la inflamació en models preclínics d’osteoartritis.

A més, la teràpia amb cèl·lules mare ha demostrat ser segura en assajos clínics en gossos i cavalls, la qual cosa suggereix que aquest enfocament és factible i prometedor en entorns clínics. Els animals que han rebut teràpia amb cèl·lules mare han mostrat millores en la mobilitat i la qualitat de vida, la qual cosa recolza encara més l’eficàcia d’aquest enfocament.